- Dağdelen Gazetesi - Doğru, Dürüst, Tarafsız, Güncel...
EĞİTİM GÜNCEL YEREL

“Meslek Lisesi Öğrencileri Hayata Dokunuyor” Projesi Meyvesini veriyor

“Meslek Lisesi Öğrencileri Hayata Dokunuyor” Projesi kapsamında ‘Meslek Liseleri Hayata Değer Katıyor’ sloganıyla çalışmalar sürüyor.
Mucur Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yönetimi, projede görevli öğrenci ve öğretmenleriyle veli ziyaretleri yapmaya devam ediyor.
Okul tarafından yapılan açıklamada; “Kurumumuzun eğitim verdikleri alan ve dallarla örtüşen konularda, öğrencilerin öğretmenlerimizin rehberliğinde, öncelikle okullarının
bulunduğu mahallede, daha sonra ilçede ve ilde tespit ettikleri ihtiyaç sahibi kişilere ve ailelere
maddi-manevi yardım ve destekte bulunmalarını sağlamak, bölgelerinde bulunan ana
okullarını, destekleyip gözeterek toplum hizmeti kapsamında değerlendirilebilecek
bilgilendirmelerin ve diğer çalışmaların belirli bir plan ve proje dâhilinde yerel imkânlarla
yapılmasını sağlamaktayız.” dedi.
Proje kapsamında veli ziyaretleri yaparak ailelere hijyen eğitimi verildi.
Kronik hastalıklar, yaşlı ve hasta bakımı, ilâç ile pansuman hakkında bilgilendirme yapıldı.
Mucur Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Nurgül TUNÇBİLEK, projenin hedefleri konusunda bilgi verdi.
TUNÇBİLEK yaptığı açıklamada: “2023 Ocak ayından başlamayan projede her ay ihtiyaç sahibi en az 10 aileye ulaşmanın yanı sıra toplum hizmeti kapsamında değerlendirilebilecek bilgilendirme ve diğer çalışmalar için hazırlanan uygulama planını İlçe/İl Millî Eğitim Müdürlüğünün onayına sunmayı hedefledik. Asış hedefimiz ise Öğrencilere; Sahip oldukları millî, manevi, ahlaki, insani ve kültürel değerleri geliştirmeleri, İhtiyaç sahibine yardım etme, yardımlaşma, kardeşlik, merhamet, vicdan, birlik ve beraberlik duygularını güçlendirmeleri, Hoşgörülü, saygı ve sevgi dolu, meslek ve sanata duyarlı, başarılı bireyler olarak yetişmeleri, Toplumda kalıcı gönül köprüleri kurmaları, Sosyal becerilerinin ve kendilerine güven duygularının gelişmesi, Sosyal ve kültürel alanda okulunu temsil etme bilinci kazanmaları, Ders dışı zamanlarını verimli geçirmeleri, Gerçek hayatta iş başı eğitimleri ile mesleki becerilerini geliştirmeleri, Uygun olmayan ortamlarda bulunmalarını önleyerek zararlı maddeleri kullanmalarını engellenmek, Şiddete eğilimli davranışlarını kontrol altına almak, Okula aidiyet duygularını geliştirmek, Akademik ve sosyal başarılarını artırmak, Okula ilgilerini artırarak devamsızlıklarının azaltılmasını sağlamak.
İhtiyaç sahibi kişilere;
Yaşamlarını sürdürebilmeleri için gerekli ihtiyaçlarını karşılamak, Yaşam alanlarını iyileştirmek, evlerinde kullandıkları eşyaların bakım onarımını veya kişisel bakımlarını yapmak, İncitilmeden, kalpleri kırılmadan yardım etmek, Hayata tutunmalarına katkıda bulunmak.
Son başlık olan Topluma ise;
Yardımlaşma, kardeşlik, merhamet, vicdan, birlik ve beraberlik duygularının geliştirilmesi suretiyle toplumsal duyarlılığını artırmak, Mesleki ve teknik eğitimi tanımasına imkân sağlamak, Öğrenci ve öğretmenlerimizle bütünleştirilmesini sağlamak, Salgın hastalık, yangın, deprem veya doğal afet durumlarında toplumsal yardım bilincini artırmak, Aldığı mesleki eğitim ile ilgili çevresinde farkındalık yaratmak hedeflenmektedir.” dedi. Haber: Ayşegül Dağlı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir